sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Peukalon tekeminen lapaseen

Hei. Tässä pieni tutoriaali kuvien kera miten peukalo neulotaan lapaseen ilman mitään ylimääräisiä lisäyksiä tms.

Eli ihan aluksi siis luodaan silmukat normaalisti ja neulotaan resori esim. 2 oikein, 2 nurin. Sitten neulotaan sileää kunnes olisi aika tehdä peukalo. Helpoin ja nopein tapa tehdä peukalo on neuloa yhdeltä puikolta osa silmukoista apulangalle ja siirtää apulangalle neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle.


osa neulottu apulangalle

silmukat siirretty takaisin vasemmalle puikolle

jatka neulomista normaaliin tapaan

tee tarvittavat kasennukset yms ja päättele.
Ja jatkaa neulomista normaaliin tapaan kunnes lapanen on valmis.

Ystäväni ihmetteli miten peukalon saa neulottua, kun nythän neule on suljettua. Kikkana tässä onkin poistaa apulanka varovaisesti työstä samalla, kun poimii silmukat takaisin puikoille. Tässä kannattaa olla varovainen ja katsoa tarkkaan mistä apulanka menee ja poimia silmukat 2 puikolle apulangan ylä ja alapuolelta.
silmukat poimittu alapuolelta

poimittu silmukka apulangan yläpuolelta

kaikki silmukat puikoilla, nyt on aika poistaa apulanka varovaisesti

apulangan poisto.

Vedä apulanka varovaisesti keskeltä löysäksi kolmannella puikolla avustaen. Tarkkaile samalla, että kaikki silmukat on poimittu oikein puikolle. Lopputuloksen tulisi näyttää tältä:Poimi lisäksi vielä sivuista ylä ja alapuikolle silmukka tai kaksi. Sitten silmukat voi jakaa tasaisesti 3 puikolle ja aloittaa neulomaan peukaloa. Neulo peukalo normaalisti kaikki oikein suljettuna neuleena kunnes peukalon pää on peittynyt ja päättele jokaisella kierroksella kunnes puikoilla on 2 silmukkaa/ puikko. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä kiinni. Näin peukalo on valmis.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) tuli vaan mieleeni laittaa tämä tänne, kun ystävälleni otin kuvina tuon ohjeen. minun on aina välillä vaikea tajuta pelkästään sanallisia ohjeita (esim. kantapään teko) joten ajattelin, että tästähän voisi olla jollekin hyötyä. :)

      Poista